Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pozvao je 2. kolovoza svoje članstvo na javnu raspravu (eSavjetovanje) o Nacrtu prijedloga Zakona o sportu. Proces savjetovanja o Zakonu koji će trajati do 29. kolovoza, otvorilo je Ministarstvo turizma i sporta na poveznici https://eSavjetovanja.gov.hr

Hrvatsko društvo za povijest športa (HDPŠ) ovim poziva svoje članstvo da se aktivno uključe u savjetovanje o ovom, za hrvatski sport iznimno važnom dokumentu.

Savjetovanje kako se uključiti stoji u pozivu HOO-a upućen nacionalnim sportskim savezima, županijskim zajednicama te udrugama od interesa za hrvatski sport među kojima je i HDPŠ;

 

Poštovani,

danas je objavljeno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o sportu. Javno savjetovanje traje do 29.8.2022. i provodi se tako da se na linku eSavjetovanja izvrši registracija pravne ili fizičke osobe koja sudjeluje u javnom savjetovanju I direktno na linku se unose prijedlozi i komentari u odnosu na predloženi tekst.

Stoga vam šaljemo link s pozivom da razmotrite predloženi Nacrt prijedloga Zakona o sportu te da HOO-u do 15.8.2022. godine dostavite svoje prijedloge i komentare, te da svakako te primjedbe i prijedloge također unesete i direktno u eSavjetovanje. Takav dvostruki postupak predlažemo jer se na svaki prijedlog ili komentar unesen na link eSavjetovanje o predloženom zakonskom tekstu predlagač Zakona treba očitovati. Ako je neki prijedlog više puta unesen veće su mogućnosti da će prijedlog biti prihvaćen. Navedeno znači da se prijedlozi ne upućuju Ministarstvu kao predlagaču Zakona direktno već putem linka eSavjetovanja.

Link za registraciju: https://eSavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=21512

S poštovanjem,

Direktor Ureda
Neven Šavora

 

 

Dokument:

Nacrt prijedloga zakona o sportu - javno savjetovanje