Foto: HOO

Zagreb, 8. rujna 2022. - Nakon što su Hrvatski olimpijski odbor, Poglavarstvo grada Zagreba, Hrvatski klizački savez, Hrvatski zbor sportskih novinara i obitelj Babović upriličili događaj na zagrebačkom Krematoriju, na kojem je u grobno mjesto kolumbarijske niše položena urna Milke Babović, doajenka hrvatskog sportskog novinarstva napokon će počivati u miru mirogojskog počivališta.

U nazočnosti članova obitelji - brata Milete i nećaka Damira s obiteljima, glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba, glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača te prijatelja i poklonika njezina lika i djela, kao i predstavnika medija, od legendarne Milke su se zahvalom za sve što je dala hrvatskom sportu, sportskom novinarstvu i cjelokupnoj društvenoj zajednici, oprostili dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden i predsjednik HZSN-a Jura Ozmec. Uz obilje crvenih ruža, ispod ploče s Milkinim imenom položen je i vijenac Poglavarstva grada Zagreba.
Milka Babović preminula je 26. prosinca 2020. godine u 93. godini života, a spletom raznih okolnosti, njezini posmrtni ostaci tek su 8. rujna 2022. položeni u posljednje počivalište. (hoo/vk)

 

Legendarna novinarka Milka Babović bila je ugledna članica i potpredsjednica Hrvatskog društva za povijest športa. Njezin doprinos radu i ulozi HDPŠ-a u hrvatskom sportu ostat će trajno zapisan. (hdps)