Foto: HOO

Zagreb, 21. listopada 2022. - Svečanošću u Novinarskom domu u Zagrebu Hrvatski akademski veslački klub Mladost obilježio je 110. obljetnicu uspješnog djelovanja. Nazočili su brojni članovi i prijatelji kluba te sportski uglednici nacionalne i gradske razine, a izaslanik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) bio je član Vijeća HOO-a Branimir Bašić.

O trofejnoj povijesti kluba govorio je predsjednik HAVK Mladost Goran Nuskern. Skup je pozdravio i državni tajnik za sport Tomislav Družak, kao i Branimir Bašić koji je bio i u ulozi predsjednika Hrvatskog veslačkog saveza (HVS). Bašić je tom prigodom uručio čelniku slavljeničkog kluba plaketu Hrvatskog olimpijskog odbora, kojom se, osim čestitke, izražava i veliko poštovanje spram stoljetne tradicije i iznimne uspješnosti kluba sa Save.

HAVK Mladost s ponosom ističe da je kroz bogatu povijest u svojem članstvu imala i brojne znamenite osobe, poput književnog barda Miroslava Krleže i akademika Andrije Mohorovičića, ali i druge uglednike iz društvenog i političkog života Hrvatske. O broju istaknutih veslača i olimpijaca, suvišno je trošiti riječi...

Planetarno pronošenje nacionalne i klupske slave danas je ponajprije u ingerenciji ponajboljih svjetskih veslača svih vremena - braće Martina i Valenta Sinkovića, te njihova trenera Nikole Bralića. Upravo njima, kao i drugim klupskim zaslužnicima, uručena su prigodna priznanja povodom 110. obljetnice kluba.

Već sutradan (subota, 22. listopada) HAVK Mladost se vraća veslačkoj stvarnosti - organizacijom novog izdanja hvalevrijedne međunarodne regate Osmerci na Savi. (hoo/vk)