Hrvatski teniski savez proslavio je u rujnu ove godine 110. godinu organiziranog tenisa u kojem je osnivanjem teniske sekcije (za lawn tenis) 13. lipnja 1912. pri tadašnjem Hrvatskom športskom savezu postavljen temelj za razvoj tenisa u Hrvatskoj. HTS kao samostalan savez u neovisnoj Republici Hrvatskoj djeluje od 23. ožujka 1991. a prvi tenisački uspjesi ostvareni su već u ljeto iduće godine na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvajanjem dva brončana odličja.

Proslava velike obljetnice organizirana u Noći hrvatskog tenisa 21. rujna uz brojna ugledna imena hrvatskog tenisa ali i sporta općenito, obogaćena je reprezentativnom monografijom Povijest Hrvatskog teniskog saveza, obuhvaćajući ono najvažnije u tenisu u Hrvatskoj - od početka igranja do moderne povijesti. Monografijom su objedinjeni uspjesi hrvatskih tenisačica i tenisača od početkom prošlog stoljeća, osnivanje samostalnog Hrvatskog teniskog saveza 1991., te brojna odličja i nagrade koje su tenisači i tenisačice osvajali pod hrvatskom zastavom, od Olimpijskih igara do Grand Slam turnira, Davis Cup i drugih međunarodnih natjecanja.

Monografija na kojoj Hrvatsko društvo za povijest športa čestita autorima i izdavaču Hrvatskom teniskom savezu, dostupna je u sjedištu Saveza u Gundulićevoj 3, kontakti: 01/ 4830 756 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . (hdps/rj)